Üniversite sınavlarında başarılı olup 2021-2022 Öğretim yılında Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin bölümlerini kazanarak aramıza katılan sevgili gençler, öncelikle sizleri tebrik ediyor Fakültemize alacağınız kaliteli eğitim ile geleceğinizi inşa etme yolunda atacağınız adımlarda başarılar diliyorum. Bugün sizlerin yerinde olmayı isteyen ancak bu fırsatı yakalayamamış yüzbinlerce gencin olduğunu unutmayınız. Elde ettiğiniz imkânın kıymetini bilerek eğitim öğretim hayatınız en iyi şekilde değerlendiriniz.

Sevgili gençler! Eğitim öğretim hayatınızın en önemli bölümündesiniz. Burada edineceğiniz yeterlilikler, meslekî bilgi ve donanım sizlerin bundan sonraki yaşayış tarzınızı şekillendirecek; aile ve toplumsal hayattaki statünüzü belirleyecektir. İş ve meslek hayatında sizi ön plana çıkaracak, sizi değerli kılacak şeyin mesleki yeterliliğiniz olacağı bilinciyle kendinizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamalısınız. Milletimizin, mesleki bilgi ve yeterliliği yanında milli ve manevi değerlerle yetişmiş; ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlere ihitiyacı vardır. Bu gençler sizler olacaksınız.

Bizler Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yöneticileri, öğretim üyeleri akademik ve idari personelleri olarak siz sevgili öğrencilerimiz için en iyi şartları oluşturmayı hedeflemekteyiz. Fen Edebiyat Fakültemiz akademik personel ve yeterlilikler açısından 2006 sonrası kurulan üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri içerisinde birçoğundan çok daha iyi durumdadır.

Buradaki eğitim öğretim hayatınız boyunca akademik ve idari personelimiz, milletimizin emaneti olan siz değerli gençlerimizin, evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmenize yardımcı olacaklardır.

Sizlerin de Fakültemizin kıymetli öğretim üyeleri ve idari personelimizin sizin için gösterecekleri özverili çabalara en iyi şekilde karşılık vereceğinize inanıyorum.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının pandemi şartlarına rağmen yüz yüze başlaması ile birlikte öğrencilerimizle hasretimiz sona ermiştir. Ancak COVİD 19 pandemisi sebebiyle eğitim süreçlerinin tekrar kesintiye uğramaması için herkesin aşılarını yaptırarak, maske ve mesafe kurallarına uyarak derslere devam etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Bu hatırlatmayla birlikte yeni öğretim yılınızı tebrik ediyor, sağlık ve huzur içerisinde, kesintisiz, başarılı bir öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.

Prof. Dr. Nadir İLHAN