2023-2024 Bahar dönemi akademik kurulu ve Matematik bölümü FEDEK akreditasyon belgesi takdim töreni Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL’in katılımıyla Fakültemiz Ahi Evran Konferans Salonunda 04.03.2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nadir İLHAN açılış ve değerlendirme konuşması yaptı. Dekanımız konuşmasında yeni öğretim yılında sınıflarda daha etkin olunması gerektiğini, öğrencilerin sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı çalışmalarına daha aktif katılımları konusunda akademisyenlerce yönlendirilmesi gerektiği huşuları üzerinde durmuştur.
Üniversitemizin 2022 yılında beş yıl süreyle almış olduğu tam akreditasyon ile ilgili KAP ara değerlendirme sürecinin önemine değinen Dekanımızdan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOAGİL, Üniversitemizdeki kalite süreçlerinden, ARGE ve projeler konusunda öğretim üyeleri ve öğrencilerin daha fazla projeler içerisinde yer alarak bilime ve ülke gelişimine katkı sunmaları gerektiğinden bahsetmiştir.
FEDEK tarafında üç yıllık akreditesi onaylanan Matematik Bölümümüz Rektörümüz tarafından tebrik edilmiş, FEDEK belgesi takdimi de Bölüm başkanına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL tarafından yapılmıştır.