Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından UNESCO Türkiye Millî Komisyonunun katkılarıyla "Vefatının 50. Yılında Âşık Veysel'i Anma Programı" düzenlendi.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK'in açış konuşmasıyla başlayan programda Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salahaddin BEKKİ, Âşık Veysel'in yaşam öyküsünü dinleyicilere aktardı. Veysel'in 107 yıllık bağlamasını elinde bulunduran kendisi de âşık ve saz yapım ustası olan Şentürk İYİDOĞAN, Veysel'in sevilen türkülerini icra etti.

Programa Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İLHAN, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet DOĞAN ve Prof. Dr. Faruk SELÇUK'un yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Program, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk SELÇUK'un katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.