Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salahaddin BEKKİ, 2023 UNESCO Âşık Veysel Yılı Etkinlikleri kapsamında Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 30 Kasım 2023 tarihinde Kocaeli/Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen “Vefatının 50. Yılında Büyük Ozan Âşık Veysel’i Anma Programı”na katıldı. Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Proje Koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Nur YILDIRIM moderatörlüğünde gerçekleştiklerin programa Prof. Dr. Salahaddin BEKKİ ile Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gencay ZAVOTÇU konuşmacı olarak katıldı. Programda, Kocaeli Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ömer Kiremitçi de Âşık Veysel’in sevilen türkülerini icra etti.
Programa Başiskele Kaymakamı Sayın Necip ÇAKMAK, Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN, İl Protokolü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.