Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salahaddin Bekki, 21 Şubat 2019 Perşembe günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Halk Bilimi Kulübü, Nevşehir Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) ve Türk Halk Bilimi Bölümü işbirliği ile düzenlenen programda “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş” konulu bir söyleşide bulundu.

Prof. Dr. Salahaddin Bekki’nin konuşmalarının ardından Kırşehir İl Kültür Müdürlüğü sanatçıları Abdal Vedat Öz ve Abdal Ümit Yaşar Apaydın, Neşet Ertaş’a ait birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Katılımcılar, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş türkülerine alkışlarıyla eşlik ederken, icra edilen oyun havalarıyla da gönüllerince eğlendi.

Etkinlik, NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül’ün  Prof. Dr. Salahaddin Bekki ve Abdal Vedat Öz ile Abdal Ümit Yaşar Apaydın’a katılım belgesi takdimiyle son buldu.