Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Tuğluca; 26 Aralık 2018 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde "Osmanlı Devlet-Toplum İlişkilerinde Şikâyet Mekanizması ve İşleyiş Biçimi" isimli kitabı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2018 ödülüne layık görüldü.

Bu değerli ödül dolayısıyla Doç. Dr. Murat Tuğluca'yı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu tür başarıların devam etmesini temenni etti ve Tuğluca’ya takdir belgesi ile hediye verdi. Doç. Dr. Murat Tuğluca da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya kendi kitabını hediye etti.