Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet GÖKBEL, Kırgızistan’ın 78 yıllık birikime sahip Kasım Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi Rektörlüğü, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği ve Dünya Söz Akademisi Başkanlığınca belirlenen seçici kurul tarafından “Manas’ın Mirasçıları Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

Prof. Dr. Ahmet GÖKBEL, 15 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsünde düzenlenen törenle ödüllerini almışlardır.

Layık görüldüğü bu değerli ödül dolayısıyla Prof. Dr. Ahmet Gökbel’i tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 3 Ocak 2019 tarihinde kendilerini takdir belgesi ile onurlandırmışlardır.