Matematik Bölümümüz 2001 yılında kurulmuştur. Bölümümüzün ana hedefi eğitim, araştırma ve teknik alanlarda çalışacak geleceğin matematikçilerini yetiştirmektir. Ayrıca üniversitemizin diğer bölümlerine de servis dersleri verilmektedir. Lisans eğitimi 4 yıl sürmektedir. Lisansüstü eğitim ise, Ahi Evran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü organizasyonu ile sürdürülmektedir.

Bölümümüzde biri sözleşmeli 2 profesör, 1 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 9 araştırma görevlisi ile normal öğretimde ve ikinci öğretimde toplam 400 öğrenci bulunmaktadır.

Bölümümüze her yıl 55 normal öğretim, 55 ikinci öğretim öğrencisi alınmaktadır. Zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan lisans programını tamamlayan öğrenciler "Matematikçi" unvanı alarak mezun olurlar. Lisans eğitimi yanında bölümümüzde yüksek lisans ve doktora eğitimi de yapılmaktadır.

Eğitim Fakültesinden pedagoji derslerini alan öğrenciler orta eğitimde matematik öğretmenliği yapabilmektedir. Mezunlar ayrıca özel lise ve dershanelerde öğretmen olarak çalışabilmekte; bölümde verilen temel bilgisayar eğitimini geliştirenler ise bilgisayar uzmanı olarak çeşitli kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarda görev alabilmektedir.

Bölümümüzde, fonksiyonel analiz, cebir ve sayılar teorisi, geometri, topoloji ve uygulamalı matematik alanlarında lisansüstü çalışmaları yanında çeşitli bilimsel araştırmalar da yürütülmektedir.