Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 18 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan, akademik ve idari personel ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan yaptı. Öğrencilerin ailelerine ve onların yetişmesinde büyük emekleri olan hocalarına teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Prof. Dr. Nadir İlhan, “Ahi Evran diyarında geçirilen dört yılda hayali cihan değer hatıralar biriktirerek gök kubbede hoş bir seda bırakan” öğrencileri mezuniyetlerinden dolayı kutladı ve onlara öğrenmekten asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Seyrani’nin “Bir ekmenin olur bir de biçmesi / Bir konmanın olur bir de göçmesi” mısralarını alıntılayan Prof. Dr. Nadir İlhan konuşmalarına: “Evet Sevgili öğrencilerim dört yıl önce ektiğiniz hayallerin hasat mevsiminde toplanmış bulunuyorsunuz şimdi. Ruhları özgürlüğe kanatlanan göçmen kuşlar misali yeni beldelere götüreceksiniz hayallerimizi ve şüphesiz elvan elvan çiçekler derleyeceksiniz yurdumun has bahçelerinden... Sizler artık bizlerden uzaklarda soluklanacak olsanız da sesleriniz mevsimin ahengine uygun bir bahar neşidesi gibi çınlayacak kulaklarımızda..” sözleriyle devam etti. Prof. Dr. Nadir İlhan, Ahmet Haşim’in “Bize bir zevk-i tahattur kaldı/Bu sönen, gölgelenen dünyada” mısralarını, “Size bir zevk-i tahattur kaldı/Bu güzel Ahiler ocağında” şeklinde değiştirerek öğrencilerini hatırlamanın sonsuz zevkine davetle konuşmalarını sonlandırdı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin zor bir dönemden geçerek kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Fen-Edebiyat Fakültelerinin bilim insanı yetiştirdiğini ifade eden Rektör Karakaya, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında projeler ve yeni fikirler üretmelerini önererek konuşmasına şöyle devam etti: “Hayatın varlığı harcadığınız emeğe bağlıdır. Sizler toplumu olumlu anlamda dönüştüren ve umutları besleyen hedefler olacaksınız. Okuduğunuz Fakülte bilim insanı yetiştiren bir fakültedir. Sizler kendi bilgi ve birikiminizle neler yapabileceğinizi topluma göstermelisiniz. Üretime dönük, kendinizi ifade edebildiğiniz fikirler üzerine yoğunlaşmalısınız. Bizler istikbalimizi sizlere emanet edeceğiz.”

Öğrencilerin ailelerine ve hocalara da seslenen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların eğitimini üstelenen hocalara ve onları bugüne getiren ailelerine teşekkür ederek mezun olan öğrencilere sosyal hayatlarında başarılar diledi.

Öğrencileri mezuniyetleri dolayısıyla tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun programları dolayısıyla Rektör Yardımcılarıyla birlikte salondan ayrılmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesini dereceyle bitiren ilk üç öğrenciye Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans öğrencisi Ufuk Cengiz’in hazırladığı temsili bir törenle “şed” kuşatıldı.

“Şed” kuşatma töreninin ardından Fakülte birincisi Coğrafya Bölümü öğrencisi Reyhan Öztekin mezun olan öğrenciler adına kısa bir konuşma yaparak kendilerini yetiştiren ailelerine ve dört yıl boyunca eğitimlerini üstlenen hocalarına teşekkür etti. Öztekin, mezun olan arkadaşlarına da bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Bu kısa konuşmayı müteakip Fakültemizden ilk üç sırada mezun olan öğrenciler Reyhan ÖZTEKİN, Zeynep YILMAZ ve Mehmet SEVER'e Dekanımız Prof. Dr. Nadir İlhan tarafından,  bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ise bölüm başkanları tarafından mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Mezuniyet belgeleri ve hediyelerin verilmesinin ardından öğrencilere üniversitemizde bu sene ilki gerçekleştirilen Ahilik Yemini ettirildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmalarını müteakip İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu’nun müzik dinletisi ile sona erdi.